Latest News
14-02-2008
Thomas Knopper met AR Motorsport in Formula Renault 2.0

 

HAARLEM - Thomas Knopper debuteert dit seizoen in de Formule Renault 2.0L. Het racetalent uit Bilthoven heeft een contract getekend bij het vooraanstaande AR Motorsport uit Haarlem.
 
Na het behalen van de Europese titel karting in de 125cc schakelkarts, kreeg Knopper diverse aanbiedingen uit de autosport. Zijn voorkeur ging al snel uit naar de Formule Renault 2.0 liter. Een hightech single-seater-klasse, waar een flink aantal van de huidige Formule 1-piloten hun eerste kunsten vertoonden.
 
“Het voelt absoluut goed”, aldus Thomas Knopper. “Ik heb twee testdagen bij AR Motorsport gehad en vooral de tweede test verliep uitzonderlijk goed. Ronald Heiligers is heel gedreven en dat ben ik ook. We passen daarom goed bij elkaar. Hij heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen met kampioenschappen in de Opel Lotus en diverse podiumplaatsen in de Formule Renault. Dan zie je wat zij in hun mars hebben en waarom zij competitief zijn.”
 
 
Een logische stap en een nieuwe uitdaging
“Sinds een paar maanden hebben we ons gericht op de autosport. Het is een logische stap en een nieuwe uitdaging. Het NEC-kampioenschap heeft een competitief veld. Ik zit als rookie nog in een leerfase. Ik begin weer van onderaf, ik moet nog veel meters maken."
 
Na 8 jaar karting en het behalen van de Europese titel
“Mijn laatste twee jaar in de kartsport waren bij AVG Racing. Ik heb daar een fantastische tijd gehad. We hebben in 2007 keihard gewerkt. Door deze inzet behaalde ik in september de Europese KZ2-titel. Na acht jaar kartsport en het behalen van het Europees kampioenschap vond ik het tijd voor een nieuwe uitdading. De Formule Renault 2.0L leek mij een logische stap en een prachtige klasse om in de autosport te beginnen. We hebben gekozen voor het NEC-kampioenschap. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel je wilt trainen.”
 
Wel overwogen maar een moeilijke beslissing 
“We hadden contact met verschillende teams. De kwaliteiten en capaciteiten van de teams zitten echt heel dicht bij elkaar. Het was echt een weloverwogen maar moeilijke beslissing. Des te meer sta ik achter mijn keuze en ga ik vol zelfvertrouwen het nieuwe seizoen in.
AR motorsport heeft in het verleden meerdere malen bewezen te kunnen strijden om de titel. Dat heeft teambaas Ronald Heiligers weer laten zien in de afgelopen vier wedstrijden in het NEC. Hij stond zes races achter elkaar op het podium. Van die zes races won hij er twee. Waarom ze zo competitief zijn heb ik ook zelf ervaren in de twee testdagen die ik gereden heb. De auto was echt bloedsnel en de mensen eromheen weten gewoon echt waar ze mee bezig zijn. Daarom sta ik ook honderd procent achter onze keuze. Het wordt een geweldig avontuur, ik heb er echt zin in en ga er ook alles aan doen om mezelf te bewijzen in de autosport!”

 
Hij is gedreven en dat is uiteraard positief
Ronald Heiligers heeft een uitstekende reputatie in de single-seater-klasse. Hij hielp diverse jonge coureurs naar eremetaal. Hij is zeer positief over de nieuwste aanwinst binnen zijn equipe: “Ik ben blij met Thomas Knopper. Ik hoop dat we een succesvol seizoen kunnen realiseren. Ik denk dat hij heel gedreven is en dat is uiteraard zeer positief.”
 
 
Ik verwacht een opgaande lijn
“De tweede test van Thomas ging super. Qua rondetijden was hij snel. We gaan dit jaar de strijd aan in het Formula Renault NEC-kampioenschap. Ik verwacht een opgaande lijn, en tegen het einde van het seizoen continu een topvijf positie. We gaan het gedurende het jaar zien. Hij heeft potentie en indruk gemaakt door op oude banden competitieve tijden op de klokken te zetten. Gedurende het seizoen kunnen we naast het NEC eventueel extra races inlassen, maar we volgen eerst nog een uitgebreid testprogramma om Thomas zo goed mogelijk klaar te stomen voor het echte werk."