Latest News
29-08-2008
Geslaagde Formula Master test Kelvin Snoeks

Onder goede weersomstandigheden heeft Kelvin Snoeks voor de eerste keer kennis gemaakt met de International Formule Master op het circuit van het Duitse Oschersleben. De Nederlander, die komend weekend uitkomt in de Northern European Cup Formule Renault 2.0 op de Nürburgring, maakte afgelopen woensdag een prima debuut in deze serie voor het team van AR Motorsport. Met het oog op 2009 behoort de International Formula Master (de nieuwe GP3 klasse) voor de 20-jarige inwoner uit Zwaanshoek samen met AR Motorsport wellicht tot één van de mogelijkheden om zijn autosportcarrière voort te zetten.
 
Als opstapklasse voor jonge talentvolle coureurs, is de International Formule Master een vergelijkbare tegenhanger van de populaire Formule 3 raceklassen. Doordat in 2009 mogelijk vijf races worden gehouden in het voorprogramma van de Formule 1, één in de GP2 en vier in het FIA WTCC-weekend, is de nieuwe klasse automatisch voorzien van brede (media)aandacht. De inzet van identieke wagens, motoren, banden en brandstof voor alle deelnemers, garandeert dus dat in dit kampioenschap juist de coureur de bepalende factor is voor succes. Een ideale mogelijkheid dus voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal niveau. De winnaar van de Formule Master 2008 krijgt bovendien een heuse test bij het Formule 1 team van Honda.
 
"Een ideale mogelijkheid voor bedrijven of merken om zich te tonen op een breed internationaal niveau"


In de ochtenduren maakte Kelvin zijn allereerste kilometers in de fraaie Formule Master bolide dat aangedreven wordt door een krachtige Honda motor. Snoeks testte met zijn vertrouwde raceteam uit Haarlem, waar hij de kleuren in de NEC Formule Renault 2.0 verdedigd. In zijn eerste kennismaking ging Snoeks met een vertrouwd gevoel te werk om de wagen gedurende de shake down beter te leren kennen. Nadat hij in de ochtenduren de bolide voorzichtig had ingereden, kende de wagen enkele elektronische problemen, waardoor hij na de lunchpauze verder moest. Na de break verbeterde Snoeks zich in het zeventien koppige deelnemersveld ronde na ronde zijn tijd en zette zijn snelste tijd op de chrono’s. Met slechts twee seconden achterstand op de snelste deelnemer (Fabio Leimer), kon hij en zijn team tevreden terugkijken op de eerste dag in de International Formule Master.

Ronald Heiligers: “We hebben de dag goed gebruikt. Ondanks dat we in de ochtend elektronische problemen kenden, heeft Kelvin veel ronden kunnen rijden en goede verbeteringen kunnen doorvoeren. Een snelle tijd was tijdens de shake down overigens niet aan de orde. Bovendien hadden wij slechts één nieuw setje banden verbruikt, terwijl de rest drie sets versleten. Het is een mooie internationale raceklasse dat door de nieuwe opzet veel media aandacht zal trekken. We hopen binnenkort nog deel te nemen aan een race op Imola, zodat we opnieuw veel kilometers kunnen maken.”
"De wens is om samen met Kelvin door te stoten naar de International Formula Master, dat in 2009 zal worden omgedoopt tot de GP3"

Kelvin Snoeks: “Het was een bijzondere nuttige testdag. Ik heb in totaal 62 rondjes kunnen rijden op dit technische circuit en wist me goed aan de baanomstandigheden aan te passen. In het begin heb ik alles rustig op kunnen bouwen, maar na de break ging ik hard met mijn nieuwe schoeisel. Verder zijn de verschillen met de Formule Renault 2.0 aanzienlijk. De remmen en de prestaties van de motor zijn indrukwekkend. Eigenlijk was ik verbaasd dat ik al in mijn eerste test in de Formule Master zo snel aan de auto heb kunnen wennen. Ik hoop binnenkort weer in deze wagen te rijden. Dit smaakt absoluut naar meer!”
"Een Formula Master is een compleet andere auto dat door de vleugels veel neerwaartsedruk kent. Vooral in de bochten ga je veel sneller met een Formula Master."